Sfanta Manastire Sinaia se afla situata in orasul Sinaia, str. Manastirii nr. 2, jud. Prahova | Tel: +40 (0) 244 317 917

RUGACIUNEA DE JOI

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvântul lui Dumnezeu Tatal, care în ziua de astazi ai luat Cina cea de pe urma, cu ucenicii Tai, si cu mare umilinta ai spalat picioarele lor, si ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine si vin în mâinile Tale Cele Sfinte si binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiasca, le-ai facut însusi Trupul si Sângele Tau, cu care i-ai împartasit zicând: ‘Luati, mâncati si beti, ca acestea sânt Trupul si Sângele Meu, pentru ca sa se ierte pacatele voastre.’ Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înaltat la cer si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatalui Tau, sa împaratesti împreuna cu El în veci, ca Unul-Nascut Fiul Sau preaiubit.
Rogu-Te deci, pentru rugaciunile ucenicilor Tai, iarta pacatele noastre, ale tuturor, ale celor vii si ale celor raposati. Da-mi, Doamne, lacrimi fierbinti, ca sa-mi plâng pacatele. Darul Tau cel curatitor, care a spalat picioarele ucenicilor Tai, sa spele si sa curateasca inima si sufletul meu, ca asa, cu vrednicie, cu curatie si cu umilinta sa ma împartasesc cu Sfintele Tale Taine, acum si în timpul mortii mele, iar în ora despartirii mele, cu bucurie sa se suie sufletul meu la Tine, fara de nici o frica, întrebare sau împiedicare sa trec vamile vazduhului, intrând în marirea Ta cea cereasca. Ajuta-mi, Doamne, ca sa Te maresc în veci, sa ma închin Numelui Tau Celui Sfânt. Amin.