Sfanta Manastire Sinaia se afla situata in orasul Sinaia, str. Manastirii nr. 2, jud. Prahova | Tel: +40 (0) 244 317 917

RUGACIUNEA DE LUNI

Doamne Iisuse Hristoase, cu adânca umilinta recunosc si marturisesc, ca în toata ziua pacatuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiesti. Deci, astazi, ca este luni si începutul saptamânii, ma rog cu umilinta îndurarii Tale celei mari: iarta-mi pacatele cele de voie si fara de voie, si-mi ajuta sa pun început bun si sa port mai multa grija de sufletul meu, pentru care ai rabdat atâtea dureri la Sfânta Ta Rastignire!
O Doamne, astazi îti dau sufletul si trupul meu si vointa mea, rugându-Te sa fie voia Ta cu mine, dupa buna placerea Ta. Pedepseste-ma Doamne, dupa îndurarea Ta, în aceasta lume, iar nu în cealalta viata. Si iarta pe cei vii si pe cei raposati, pentru rugaciunile Sfintei Tale Biserici, si pe toti ne învredniceste de marirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfintii Tai îngeri, catre care zic: O, cerestilor ajutatori si pazitori ai oamenilor, voua ma închin si va multumesc, pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dati în toate zilele noua, nevrednicilor si pacatosilor. Scutiti-ma de vrajmasii cei vazuti si nevazuti, ca sa nu mai pacatuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciti-ma sa va vad la moartea mea, stând în jurul meu si sa duceti sufletul meu în cer, ca sa se închine maririi Fetei lui Dumnezeu, iar voua sa va multumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ati avut pentru mine si binele vostru sa-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.