Sfanta Manastire Sinaia se afla situata in orasul Sinaia, str. Manastirii nr. 2, jud. Prahova | Tel: +40 (0) 244 317 917

RUGACIUNEA DE MARTI

Doamne Dumnezeul meu! Osândit stau înaintea Fetei Tale celei Sfinte, si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si saracia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie, o, Izvor dulce si noianul îndurarii, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunatatile îndurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plîng, sa spal si sa curatesc sufletul meu de întinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata. Si ca sa-mi dai acest Dar, Stapîne, pun mijlocitor pe înainte Mergatorul Ioan, catre care zic: O, învatatorule al credintei si marite Proorocule, care esti mai mare decât toti proorocii, precum Însusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu, care ai aratat poporului pe Stapânul Hristos, tu, care L-ai botezat în Iordan si ai vazut cerurile deschizându-se, tu, care ai auzit glasul Parintelui Ceresc si ai vazut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu, care stai în cer înaintea judecatorului Vesnic, si fa sa se îndure de mine, ca ai multa îndrazneala iubirea Lui.
Întinde mâna aceea, cu care L-ai botezat si strica cugetele mele cele rele, si ma întareste sa-mi petrec viata pe calea cea buna a lui Dumnezeu. O, Proorocule! Lumineaza-mi mintea cu poruncile Domnului, ca sa le tin minte si sa le pazesc, pâna la capatul vietii mele. Si sa stai lânga mine în ora mortii mele, sa ma duci pocait înaintea Stapânului meu, Dumnezeu. Roaga-te înca si pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor raposati, si sa-i odihneasca de nevoile cele multe, sa le dea toate cele de trebuinta si sa-i învredniceasca Împaratiei Sale. Amin.