Sfanta Manastire Sinaia se afla situata in orasul Sinaia, str. Manastirii nr. 2, jud. Prahova | Tel: +40 (0) 244 317 917

MIJLOCEASUL AL NOUALEA

Veniti sa ne închinam… (de 3 ori) si acesti psalmi:
 
Psalmul 112

Laudati, tineri, pe Domnul, laudati numele Domnului. Fie numele Domnului binecuvântat de acum si pâna în veac. De la rasaritul soarelui pâna la apus, laudat este numele Domnului. Înalt este peste toate neamurile Domnul, peste ceruri este slava Lui. Cine este ca Domnul Dumnezeul nostru, Cel ce locuieste întru cele înalte si spre cele smerite priveste, în cer si pe pamânt? Cel ce scoate din pulbere pe cel sarac si ridica din gunoi pe cel sarman, ca sa-l aseze cu cei mari, cu cei mari ai poporului sau. Cel ce face sa locuiasca cea stearpa în casa, ca o mama ce se bucura de fii.
 
Psalmul 137

Lada-Te-voi, Doamne, cu toata inima mea, ca ai auzit cuvintele gurii mele, si înaintea îngerilor îti voi cânta. Închina-ma-voi în locasul Tau cel sfânt si voi lauda numele Tau, pentru mila Ta si adevarul Tau; ca ai marit peste tot numele cel sfant al Tau. În orice zi Te voi chema, degrab ma auzi! Sporeste în sufletul meu puterea. Sa Te laude pe Tine, Doamne, toti împaratii pamântului, când vor auzi toate graiurile gurii Tale, si sa cânte în caile Domnului, ca mare este slava Domnului. Ca înalt este Domnul si spre cele smerite priveste si pe cele înalte de departe le cunoaste. De ajung la necaz, viaza-ma! Împotriva vrajmasilor mei ai întins mâna Ta si m-a izbavit dreapta Ta. Domnul le va plati lor pentru mine. Doamne, mila Ta este în veac; lucrurile mâinilor Tale nu le trece cu vederea.
 
Psalmul 139

Scoate-ma, Doamne, de la omul viclean si de omul nedrept ma izbaveste, care gândeau nedreptate în inima, toata ziua îmi duceau razboi. Ascutit-au limba lor ca a sarpelui; venin de aspida sub buzele lor. Pazeste-ma, Doamne, de mâna pacatosului; scoate-ma de la oamenii nedrepti, care au gândit sa împiedice pasii mei. Pusu-mi-au cei mândri cursa mie si funii; curse au întins picioarelor mele; pe carare mi-au pus pietre de poticneala. Zis-am Domnului: ” Dumnezeul meu esti Tu, asculta, Doamne, glasul rugaciunii mele” . Doamne, Doamne, puterea mântuirii mele, umbrit-ai capul meu în zi de razboi. Sa nu ma dai pe mine, Doamne, din pricina poftei mele, pe mâna pacatosului; viclenit-au împotriva mea; sa nu ma parasesti, ca sa nu se trufeasca. Vârful latului lor, osteneala buzelor lor sa-i acopere pe ei! Sa cada peste ei carbuni aprinsi; în foc arunca-i pe ei, în necazuri, pe care sa nu le poata rabda. Barbatul limbut nu se va îndrepta pe pamânt; pe omul nedrept rautatea îl va duce la pieire, stiu ca Domnul va face judecata celui sarac si dreptate celor sarmani. Iar dreptii vor lauda numele Tau si vor locui cei drepti în fata Ta.
 
Slava… Si acum… Sfinte Dumnezeule… Presfânta Treime… Tatal nostru… Ca a Ta este împaratia…, si troparele acestea:
 
Cel ce ai luminat pe pamânteni cu Crucea si ai chemat pe pacatosi la pocainta, sa nu ma desparti de turma Ta, Pastorule bun. Ci, Stapâne, cauta-ma pe mine ratacitul si ma numara cu turma Ta cea sfânta, ca un milostiv si de oameni iubitor.
 
Slava..

Ca tâlharul marturisindu-ma, strig Tie, Bunule: Pomeneste-ma, Doamne, întru împaratia ta si ma însoteste si pe mine cu el, Cel ce de voie ai patimit pentru noi.
 
Si acum…, al Nascatoarei de Dumnezeu:

Pe Cel ce pentru noi s-a rastignit, veniti toti sa-L laudam, ca pe Acesta vazându-L Maria pe Cruce, a grait: Desi rabzi rastignire, dar Tu esti Fiul si Dumnezeul meu.
 
Doamne miluieste (de 40 de ori), Slava… Si acum… Ceea ce esti mai cinstita decât heruvimii…, si cele trei metanii mari. Apoi se zice rugaciunea aceasta a Marelui Vasile: Stapâne, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce îndelung ai rabdat pentru gresealele noastre… (cauta la sfârsitul Ceasului al noualea). Iar dupa sfârsitul rugaciunii se zice: Slava… Si acum… Doamne miluieste (de 3 ori) si otpustul Mijloceasului al noualea.